2015-01-24

Ayva Tatlısı


Herkese Merhaba!
Bugün sizlere hem severek yediğim hemde severek yaptığım ayva tatlısı tarifini vereceğim.
Verdiğim tarifle hem rengini hemde ayvanın kıvamını çok kolay yakalayabileceksiniz.



Malzemeler:
3 orta boy ayva
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
4 diş karanfil
1 çubuk tarçın
Kaymak veya krem şanti
Ceviz veya Antep fıstığı

Yapılışı:
Ayvaları soyup ikiye ayırın.

Çekirdek yataklarını çıkarıp çekirdeklerini bir kenara ayırın.

Bir tencerede 2 su bardağı su, ayva çekirdekleri, karanfil ve tarçın kabuklarını kaynatın.

Su kaynayınca ayvaları tencerenin içine atın ve tencerenin kapağını kapatın.

Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Üzerine şeker ilave ederek 10 dakika daha pişirin.

Fırını 200 derecede ısıtın.

Ayvaları bir fırın tepsisine dizin.

Sıcak fırının üstten ikinci rafında üzeri hafif renk alana kadar 5-10 dakika fırınlayın.

Çıkardığınız çekirdek yataklarının olduğu kısma kaymak veya krem şanti koyup üzerine ceviz veya Antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder